Engelgaar Teknik • En del af Finn L. & Davidsen A/S Man - Tors 07.30-15:30 - Fre 07.30-14.00 +45 36 70 21 26

Vandforbruget på armaturer kan reduceres helt op til 41%
Energioptimering Engelgaar Teknik har igennem det seneste år, været leverandør til Egedal Kommune, hvor vi har udført opgaver i kommunens drift, vi har tilknyttet e-Conceptet som er Engelgaar teknik´s energioptimerings afd. der kan løfte målsætningerne til reelle besparelser på C02 udledningen.

Vandforbruget på armaturer kan reduceres helt op til 41%

Pilotprojektet på en skole i Egedal Kommune

Projektet blev igangsat før sommerferien 2022, hvor vi testede den seneste teknologi fra Oras, med vandspare funktioner og berøringsfri armaturer. Der blev sat bi-målere op på udvalgte toiletkerner og herefter blev der aflæst og evalueret, på tal og energiforbrug, holdt op mod eksisterende og nye armaturer.

 

Energibesparende armaturer

Resultatet gjorde, at Engelgaar Teknik har udskiftet armaturer på skolens toiletrum. Det har betydet et reduceret vandforbrug på hele 41%. Testen er et godt eksempel på, hvor stort besparelsespotentialet er, ved at udskifte ældre vand- og energikrævende armaturer, med nye vand- og energibesparende Oras armaturer med Bluetooth®. Målingen indikerer, at udskiftningen kan spare skolen for ca *700 L. koldt vand per armatur, hvert skoleår og medvirker til at skolens samlede vand- og energiforbrug er reduceret mærkbart.

 

Bluetooth erstatter det daglige værktøj

Takket være Bluetooth teknologi, er det muligt at foretage justeringer og aflæsninger af et armatur direkte på telefonen og helt uden brug af værktøj. Justeringerne foretages digitalt i en Oras app, som downloades gratis til telefonen. Oras app’en er et nyttigt, digitalt værktøj til installatører og bygningsansvarlige, da de til hver en tid nemt og centralt kan monitorere og styre armaturernes individuelle indstillinger, samt få et værdifuldt indblik i brugsstedets vandforbrug og status. Et Oras berøringsfrit armatur med Bluetooth®-funktion er ideelt på steder, hvor der er behov for skræddersy at armaturets indstillinger til brugsstedet

 

*Data er baseret på test som Engelgaar Teknik har foretaget to separate toiletkerner, i perioden 17/5 – 22/6 2022. Vandforbruget med eksis- terende armaturer er sammenholdt mod Oras berøringsfri armaturer med Bluetooth®.